műgyanta padlóipari műgyanta padlóipari padló üzemcsarnokbaipari padló

Önterülő műgyanta padló


műgyanta padlóNapjainkban egyre gyakoribb, hogy a különböző ipari, mezőgazdaság és egyéb szolgáltató épületek műszaki előírása kötelezővé teszi a műgyanta alkalmazását a létesítmény legintenzívebben használt padlózatainak burkolása esetén.  Ahhoz pedig, hogy ezek a létesítmények minden magas szintű elvárásnak és nemzetközi szabályozásnak megfeleljenek, az önterülő műgyanta padló lehet az ideális megoldás.

Önterülő műgyanta: jót, egyszerűen

önterülő műgyanta padlóAz önterülő műgyanta padlót szokás még ipari vagy öntött padlóként is emlegetni, nem véletlenül. A műgyantát ugyanis folyékony állapotban, öntéssel terítik rá az előkészített, burkolandó aljzatra. A műgyanta saját súlyának köszönhetően egyenletesen elterül a burkolandó felületen, aminek eredményeképpen egy tökéletesen sima, egyenletes és fugamentes sík padló jön létre, mely ideális és esztétikus választás nem csak ipari és kereskedelmi célú létesítményekben, de közintézményekben is.

Az önterülő műgyanta padlóknak alapvetően két típusát különböztetjük meg. Az alapozó enyhén ragacsos felülettel szilárdul, aminek köszönhetően az új réteg azonnal, csiszolás nélkül felhordható és azonnal összeköt. A fedő réteg ezzel szemben teljes mértékben tapadásmentes és selyemfényűre szilárdul.

Az önterülő műgyanta padló előnyei

önterülő műgyanta padló előnyeiNem véletlen, hogy az önterülő műgyanta padló megjelenése óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ennek egyik oka, hogy igazán könnyű tisztán tartani, ráadásul időtálló és tartós burkolóanyag, hiszen többrétegű felépítésének köszönhetően képes ellenállni a nagyobb mértékű mechanikai behatásoknak is.

Ezen felül a műgyanta burkolat olaj- és benzinálló, illetve minden normál háztartási tisztítószerrel könnyedén tisztítható. Tisztítása esetén azonban ügyelni kell arra, hogy kerüljük az alkohol-, aceton-, valamint metilén-klorid tartalmú tisztítószereket, ezek ugyanis könnyen károsíthatják a padló felső réteghálózatát. Ráadásul az önterülő műgyanta igazán sokszínű is, számos mutatós színváltozatban kapható.